Lichamelijke Opvoeding

De lessen lichamelijke opvoeding worden door de turnleraar/turnlerares gegeven.

De leerlingen van het eerste leerjaar en alle nieuwe leerlingen kregen tot nu toe het turntruitje en badmuts gratis van de ouderraad. Dit wordt vanaf dit schooljaar stopgezet.

Voor turnpantoffels of sportschoenen en een turnbroekje (liefst in zwarte kleur) wordt door de ouders zelf gezorgd.

Deze uitrusting zit in een sportzak en blijft op school. Daarom is het aan te raden om alles te merken.

Aangezien de lessen lichamelijke opvoeding binnen het normale lessenrooster vallen, dienen de ouders schriftelijk te verwittigen wanneer hun kind niet kan deelnemen.

Zwemmen

De zwemlessen voor onze leerlingen zullen dit schooljaar gegeven worden door meester Bart en Jeroen in het Gaverbad te Onkerzele (Geraardsbergen).

Vanaf het schooljaar 2014-2015 werd (op advies van de doorlichting) het zwemonderricht hervormd.
Een zwemles duurt nu 50 minuten (voorheen 30 minuten).

Tot de krokusvakantie krijgen alle leerlingen zwemles. In het vernieuwde zwenrooster betekent dit 50 minuten zwemles om de 3 weken.

Na de krokusvakantie krijgen alleen leerlingen van het eerste en tweede leerjaar zwemles. Ze gaan tot het einde van het schooljaar elke week zwemmen.

Aan de ouders wordt gevraagd voor een passende baduitrusting te willen zorgen: zwembroek (geen bermudashort) voor de jongens, zwempak (geen bikini) voor de meisjes en badhanddoek.
Een badmuts is verplicht en kan op school aangekocht worden.

Het zwemonderricht is gratis voor de leerlingen van het zesde leerjaar.

Buitenschoolse sportactiviteiten

Op woensdagnamiddag neemt onze school ook vaak deel aan sportactiviteiten. Een ruime waaier van sportevenementen, aangepast aan de verschillende leeftijdsgroepen, wordt voorzien. De deelname aan deze activiteiten is nooit verplicht !  Wij winnen graag maar sportiviteit komt steeds op de eerste plaats.